fbpx

Cum alegem rochia de mireasă?

Deși parcă abia ne-am luat rămas-bun de la sezonul nunților anului 2019, pentru miresicile din 2020 ”greul” de-abia acum începe!

Pentru că ar cam fi momentul să te decizi asupra rochiei care te va face să strălucești în cea mai frumoasă și specială zi a voastră (da, este și ziua lui specială), ne-am gândit să îți venim în ajutor!

Știm că teoretic rochia de mireasă nu este cea mai importantă în toată nebunia pregătirii marelui eveniment. Și mai știm că tot ce contează este, de fapt, cununia dintre tine și el.

Însă, haideți să fim sincere…mintea, sufletul, corpul, rațiunea și tot ce mai există se concentrează pe aspectul tău fizic. Și dacă la make-up și la coafură reușesti a zecea oară să le faci pe doamnele alea drăguțe care se chinuie cu tine ore întregi să îți contureze chipul și trăsăturile așa cum ai văzut tu pe Pinterest, la rochie e groază și teroare. Oricât ți-ai dori, în toate imaginile care se conturează în căpșorul tău de viitoare miresică cu voi doi în ziua cea mare, tot accentul este pe rochie. Să fie ”the one”, cum îi spunem noi fetele, să te facă să lăcrimezi când o probezi prima oară, să cadă pe tine perfect, să acopere tot ce nu vrei să se vadă, inclusiv acel ultim kilogram pe care nu ai reușit să îl mai dai jos, pentru că ai mâncat acea feliuță de pizza cu o zi înainte. Ce să mai…să arăți ca o prințesă care urmează să fie încoronată.

Dacă ar fi să împărțim tendințele mireselor din ultimii trei ani, aș zice că-s două tabere: cele care preferă un look clasic, simplu, cu un make-up finuț și părul prins lejer sau lăsat pe spate- și cele mai accesorizate. Nu susțin nicio tabără, cred că secretul este să găsești ceea ce te reprezintă. Cred că este singura zi în care toată lumea îți va spune că ești cea mai frumoasă – chiar de ar fi să ai o găină în lesă pe post de poșetă.

  1. Rochia de mireasă tip prințesă

Am să îmi dau doar cu presupusul- marea majoritate a femeilor s-au văzut într-o rochie de mireasă de genul acesta când erau mici. Este acea rochie care, parcă te urcă pe un piedestal. Te scoate în evidență, îți amplifică orice piruetă, te face mai suplă și, cu tocurile potrivite si o talie subțire, mai înaltă, chiar dacă înălțimea nu este punctul tău forte.

2. Rochia clasică, simplă

Dacă ar fi să mă căsătoresc din nou (cu același bărbat, bineînțeles), cu siguranță aș opta spre acest model de rochie. Cred că este o combinație de vis cu un spate decoltat și o pereche de sandale accesorizate cu pietre prețioase. Este o rochie cu care clar nu ai cum să dai greș și care va tăia orice răsuflare. Este rochia care, prin simplitatea ei, te va face pe tine să strălucești.

3. Rochiile strălucitoare

Încadrez în cuvântul ”strălucitoare” tot ce înseamnă pietre prețioase, scliplici, paiete sau cristale. Conform celor mai multe site-uri din România, acest tip de rochie de mireasă a fost ”must-have-ul” miresicilor pe 2019. Personal, găsesc dificil de purtat un astfel de model, întrucât consider că este extrem de dificil de ”asortat” o coafură și un make-up care să nu te facă să pari ”too much”. Dar, bravo fetelor care au reușit!

4. Rochiile cu broderii aplicate

Din propria experiență, dacă optezi să mergi la un târg de nunți pentru a-ti forma o părere în legătură cu modelul ce te-ar avantaja, acest tip de rochie îl vei vedea la tot pasul. Sunt peste tot, ca ciupercile după ploaie, vorba aia. Sfatul meu, dacă optezi către acest model, este să fii extrem de atentă la calitatea materialului .O rochie cu broderie aplicată poate fi foarte feminină, dar doar dacă broderia este de o calitate superioară. Altfel, riști să te confunde lumea cu perdeaua bunicii.

5. Rochiile 2în1

Este soluția perfectă dacă nu te poți hotărî cu privire la ceea ce te avantajează. De-a lungul nunților la care am participat, am observat că miresile aleg purtarea trenei detașabile pe timp de zi, iar ulterior renunță la ea pe timpul serii, pentru a se bucura și ele de eveniment, fără grija distrugerii rochiei. Oricât m-am uitat după acest model de rochie în România, încă nu am găsit o combinație care să mă facă să zic că, atât trena cât și rochia sunt din același peisaj. Încă mai caut.

Așa că…ce rochii de mireasă se poartă în anul 2020? Ce vrei tu, ce-ți place ție, în ce te simți tu comod și aptă să reziști 24 de ore.

Succes! 😀

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment