fbpx

Cum să alegi pantofii de mireasă perfecți?

Țin minte că, atunci când am început pregătirile de nuntă, îmi plăcea foarte mult să mă uit pe net după încălțămintea de mireasă. Eram atât de îndrăgostită de o pereche de stiletto la un moment dat, încât eram dispusă deja să le comand, fără a avea rochia de mireasă în prealabil. De fapt, nu numai că nu o aveam, dar nici nu știam cum o să arate, pentru că nu aveam nicio idee cu privire la cum îmi doresc să fie. Deci, subliniez ideea că pantofii trebuie neapărat achiziționați după alegerea modelului de rochie.

Știu. Ai să spui că nu vrei o rochie extravagantă. Iar pantofii după care tânjești au cristale, așa că s-ar potrivi perfect. Povestea, însă, se schimbă când mergi într-adevăr la probe. Și riști, de exemplu, să ai o rochie cu broderie, care se va agăța toată noaptea de cristalele acelea minunate de pe săndăluțe. Sau invers.

Așa că noi venim în ajutorul tău. Iată cele 5 lucruri esențiale de care trebuie să ții cont pentru a face o alegere înțeleaptă:

  1. Comoditate

Știu că vorba din popor sună cam așa: “baba la frumusețe suferă”. Însă, crede-mă, nu vrei să faci asta. Alege tocuri medii ca înălțime. Nu visa la tocuri extrem de subțiri, decât dacă te-ai născut cu ele în picioare și esti obișnuită. Plimbă-te cu pantofii prin casă înainte de nuntă și asigură-te că ești echipată în ziua cea mare cu branțuri de silicon și plasturi Compeed, just in case.

2. Înălțimea tocului

Oriunde vei merge la probă de rochii de mireasă îți vor recomanda o înălțime media a tocului. Una care să nu depășeasca 8 cm. Și bonus, recomandare de toc gros și o pereche de pantofi de schimb. Iar ideea este că, chiar e cazul să le asculți pe doamnele acelea și să nu faci pe viteaza. Cum facem marea majoritate a femeilor. Că doar deh, noi știm mai bine și rezistăm; e o zi, nu e așa greu.

Dar este. Așa că, dacă te-ai îndrăgostit de un model de 13-15 cm înălțime, încearcă să-l faci la comandă cu toc mai mic. La cât este de mare internetul, sigur vei reuși să găsești!

3. Sandale sau pantof închis?

Marea majoritate a mireselor din ultimii ani au optat către pantof închis. Și aici au fost două situații: cele care au mers pe stiletto și cele care au optat tocuri foarte înalte și subțiri. Bun. Problema este că, dacă alegi stiletto, trebuie să fii realistă, nu sunt cei mai comozi pantofi. Adică sunt, dar doar pentru 2 ore de stat în picioare; și eventual să nu stai pe loc. Nu vrei să stai stresată că, dacă îți dai pantoful jos doar o secundă ca să lași degețelul mic să respire, n-ai să mai fii capabilă să te încalți. Și nu pentru că nu mai vrei, ci doar pentru că nu ai să mai poți. Pentru că piciorușele tale și-au dublat dimensiunea.

În cazul în care alegi pantofi cu toc extrem de subțire și înalt, măcar asigură-te că au și platformă. Ca să poți rezista. Și fă măcar un compromis: nu alege toc mai înalt de 10 cm. Mai ai nevoie de picioare și pe viitor.

Personal, recomand sandalele. Dar nu acelea cu o sută de barete și barețele. Că apare aceeași situație ca la pantoful închis. Sandale clasice, cu baretă pe gleznă.

4. Materialul din care sunt confecționați

Optează către un material care nu provoacă bătături, cum ar fi pielea naturală. Desigur, sunt enorm de multe modele geniale din satin, dantelă și alte materiale textile, iar în cazul acesta, pentru comoditate, recomand să investești în două perechi de încălțăminte.

Poate vei cheltui puțin mai mult decât ți-ai propus, dar amintește-ți că pentru orice femeie pantofii sunt o investiție, nu o risipă de bani! În plus, de câte ori te căsătorești?!

5. Culoare

Pe 2018 și 2019 culoarea cea mai râvnită de miresici a fost ivoire. Vremurile când era musai ca pantofii miresei să fie albi, au apus de mult. Este admisă absolut orice culoare, de la roșu la verde, atât timp cât ție îți plac și te reprezintă.

Tu ce pantofi alegi?

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • chat
    Add a comment